Hírek

Lezárult a Gerecse Natúrpark Vetélkedő. 2018. május 31-én az Által-ér Szövetség aktuális Közgyűlésén díjazta a Vetélkedő legjobb 5 csapatát.

Az Által-ér Szövetség, mint a Gerecse Natúrpark irányító szervezete idén első alkalommal hirdette meg a Natúrpark vetélkedőt a térséghez tartozó általános iskolák felső tagozatosai számára. A vetélkedő megszervezésében a Duna-Gerecse Nonprofit Kft. volt a szövetség segítségére.
A vetélkedőn 4 fős csapatok vehettek részt, a részvétel komolyabb előkészületeket nem várt el a gyerekektől, de annál több információhoz juthattak a hazai natúrparkokról, és ezen belül is a Gerecse Natúrparkról.
A versenyen 18 csapat vett részt, küldte be a kitöltött feladatlapot, valamint a csapat által készített kisfilmet. A kisfilmek nagyon ötletesre sikerültek, a legjobbak megtekinthetőek a Duna-Gerecse térség Youtube csatornáján.
A nyertes csapat – Tokodi Vitézek – vehetett részt az országos vetélkedőn, melyre május 18-20. között került sor Győrújbaráton.

A díjátadót követően a csapatok részt vehettek egy jutalomtúrán a Tatai Fényes Tanösvényen, ahol Musicz László tartott szakvezetést a fiataloknak.

A legjobbak:


1. TOKODI VITÉZEK - TOKOD (KAJTÁR LUCA, MÁRKUS KRISZTIÁN, SZENDI MÁTÉ, TAKÁCS MELANI)


2. BIOMENTA – TATA (FEKETS ANNA, FEKETS VIRÁG, NAGY LÍDIA, NAGY MIRTILL)


3. GERECSE TEAM - TATA (RIGÓ FANNI, FRANK ÉDA, IZSÁKI BALÁZS, RÓZSA CSABA)


4. TERMÉSZETVÉDŐK - TATA (AUER BÁLINT, BÉLIK ESZTER, DOSZTÁL LÉNA, RIGÓ NÓRA)


5. NA SZÁLLJ! - NASZÁLY (BABOLCSAI LILIÁNA, VÉBER PATRIK, BALOGH BEÁTA, CSÁNYI BOTOND)